brandgans

DE BRANDGANS IS IETS KLEINER DAN DE CANADESE GANS, OOK HEEFT DE BRANDGANS MEER WIT AAN DE KOP. HET IS EEN GANS, DIE DE LAATSTE JAREN ERG IN OPMARS IS. NU IS HET MAAR DE VRAAG OF HET ECHTE WILDE EXEMPLAREN ZIJN OF DAT ZE UIT GEVANGENSCHAP ONTSNAPT ZIJN EN ZICH VERDER IN HET WILD HEBBEN VOORTGEPLANT. IN TWENTE KOMT DE BRANDGANS VEELVULDIG VOOR BIJ WAT GROTERE WATEREN. ZE ETEN NET ALS HUN SOORTGENOTEN GRAS. GEMIDDELD KUNNEN ZE ONGEVEER TIEN TOT TWAALF JONGEN PER NEST GROOTBRENGEN.

brandgans gras twee brandganzen