winterkoning

WINTERKONINKJES KOMEN OVERAL VOOR, TOCH VOORKEUR HEBBEN ZE VOOR GEBIEDEN MET DICHTE STRUIKEN, OMGEWAAIDE BOMEN EN HOPEN TAKKEN. HUN NEST IS GROOT EN BOLVORMIG EN VOORZIEN VAN EEN ZIJ INGANG. IN ZIJN TERRITORIUM (LEEFGEBIED) BOUWT HET MANNETJE MEERDERE NESTEN EN PROBEERT HIERMEE EEN VROUWTJE TE LOKKEN. HET VROUWTJE KIEST EEN VAN DE NESTEN UIT EN MAAKT DIT AF MET MOS EN HAREN. DE OUDERE JONGEN HELPEN BIJ HET GROOTBRENGEN VAN DE JONGEN IN HET TWEEDE NEST.

winterkoninglinks winterkoning rechts